Blogg

Fisherman´s Friend No Plastic- er du med?

Som lærer har jeg alltid ønsket å engasjere elevene. Noen ganger, som nå, har jeg også latt meg engasjere ekstra i det temaet vi holdt på med før jul: Plast i havet. Det meste av jorda er hav som livet på land avhenger av, og jeg har lært masse.

Plakat laget av 9. klasse

Visste du:
*at over 50% av oksygenet vi puster inn kommer fra havet?
*at havet binder karbondioksid, men når det når metningspunktet vil drivhuseffekten gå fortere?
*at mikroplast fra syntetisk tøy, plastkuler i kosmetikk og plast som blir malt i stykker tiltrekker seg miljøgifter?
*at fisk tror at mikroplast er plankton?
*at hver 3. fisk langs norskekysten har plast i magen?

Dette er skremmende, spesielt ettersom det tar så lang tid før plasten brytes ned: 450 år faktisk for ei plastflaske, en plastpose 10-20 år. Og vi er på ingen måte forskånet. Man har dessverre en lei tendens til å tro at dette gjelder alle andre. Slik er det ikke! Dette ble funnet i magen på en torsk her i Kjøllefjord i dag:

Foto: Steffen Esp. Postet på hans facebookprofil med oppfording om at alle må skjerpe seg.

Når vi vet at vi er så avhengige av havet som vi er så tenker jeg at det er bare å brette opp ermene og sette i gang. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Mitt bidrag i kampen mot plasten er salg av miljøvennnlige handlenett fra Bnice.  Logoen har Zlatina Petkova laga basert på ideen som kom etter å ha jobba med Plast i havet. Det ser slik ut:

Og dette er en win win win situasjon:

  1. Du kjøper et miljøvennlig nett du kan bruke flere ganger, ergo færre nett som har et potensiale til å havne i havet
  2. Det blir brukt mindre plast
  3. Overskuddet på 30 KR pr nett blir gitt til den klassen i Lebesby kommune som plukker mest plast i strandsonen.

Jo flere nett som kjøpes, jo større blir summen til klassen som vinner. Lignende ryddedugnader avsluttes i disse dager gjennom Norden i skolen. Det blir litt feil årstid for oss her oppe til rydding av strandsone, men jeg håper at en ekstra inntekt kan gi enda større motivasjon for rydding!

For å kjøpe nettet kan du ta kontakt med meg på telefon, e-post eller sms.

Nettet koster 100 kr. pluss evt porto. Nettet kan også kjøpes på Nordkyn Bok og papir.

Her ser dere Kim Andre som stilte velvillig opp som fotomodell for produktet, helt spontant og helt fantastisk.

 

Ikke nok med det mens vi var på kaia fikk vi fersk torsk, ferdig filetert. Jeg føler at prosjektet allerede har god karma. ❤️

Pay it forward !!

Men bloggen var ikke død… Kreativiteten lenge leve

Det er mye jeg kunne ment meget om den siste tiden. Mannegruppa Ottar, Den amerikanske valgkampen, Therese Johaug, hvem som røk ut av skal vi danse,  bare for å nevne noe. Jeg har selvsagt meninger om alt dette, men det er ikke gjenstand for dagens blogg.

 Kreativitet er…

20161015_233020
Halloweenverksted. Pappmasjegresskar 🎃

Det har vært stille på bloggen lenge, men det er ikke fordi jeg ikke har kreative ideer, det er bare for mange av dem. Jeg kaller det kreativt spreng! Det er som ping-pong baller som spretter rundt, og som jeg så vidt får tak i, skrevet en setning eller to om, før hverdagen innhenter meg, med tusen andre gjøremål!

20161018_185848
Idé til en liten bok om jakten på lykken i de SMÅ tingene.

Jeg er tusen-prosjektetenes mor og jeg hadde som nyttårs-forsett at jeg ikke skulle begynne på et nytt prosjekt før jeg var ferdig med de jeg hadde. Januar hadde ikke blitt snudd på kalenderen før det forsettet var en saga blott. Og Pinterest gjør ikke saken lettere, jeg har et board som heter projects to try… der er det mye. På boardet Things I´ve made  ligger det ett bilde…

20161018_185633
Et av utallige strikke/hekleprosjekter.✃

Og som tusen-prosjektenens mor, har jeg jo selvsagt fått tusen-prosjektenes barn. De har minst like mange ideer som de vil at jeg skal hjelpe dem med å sette ut i live. Heldigvis har “noen” vært raus med kreativgenet i familien, så første spillefilm ble laget ved hjelp av deres kusine Nora Øien.

 

Omsider ble prosjekt Lavalampe en realitet i løpet i helga. Et prosjekt Aigin har funnet inspirasjon til på Youtube. Jeg har ikke stilt opp med annet enn mobilen som kamera, men gu´ så morsom lørdagsettermiddagen ble…

 

Og denne gangen ble lavalampa viktigere enn hvem som røk ut av skal vi danse!

 

Vennskap 👭

Jeg har akkurat lest en artikkel i Morgenbladet som handlet om vennskap mellom voksne mennesker på 1800-tallet og tidlig 1900-tallet. De hadde sterke følelser for hverandre, og var ikke redde for å uttrykke det til hverandre gjennom brev, gaver og samtaler med hverandre. Noen reiste og bodde sågar sammen store deler av livet. I tillegg leser jeg om et inderlig, men komplisert vennskap i oppvekstromanen Mi briljante venninne. 

20160707_212438-1

Det fikk meg til å tenke på hvordan vennskap er i dag. Brevene fra 1800-tallet er erstattet med sosiale media, men kjærlighetserklæringene blant de unge hagler:
“Disse tre  jentene gjør hverdagen sååå mye bedre!”❤️                  “Alle burde ha en NN i livet sitt. Ælske dæ himmelhøyt!”
“Det var et fint bilde av deg. Du er fantastisk!”

Er disse følelsene forbeholdt de unge, eller har vi som har levd lenger lov til å føle det på den måten? Og er det slik at slike intense vennskap forsvinner når man blir eldre?

Jeg vil si snarere tvert i mot. Vennskap er minst like viktig når du er voksen, selv om vi kanskje ikke uttrykker det på samme viset. Noen venner har du med deg fra barndommen, noen forsvinner på veien. Nye vennskap formes i ungdommen, noen av disse forsvinner også på veien, mens andre blir. Så blir man voksen, og man kan ikke lenger bare gå bort og ukomplisert spørre: “Skal æ være lamme dæ?” Vennskapene blir nå til gjennom felles verdier, felles interesser, at man er på samme sted i livet, eller at man har god kjemi rett og slett. Uansett om vennskapene er gamle eller nye, anser jeg dem som en viktig og vesentlig del av livet også som voksen. Og  i tillegg når man er voksen er det så mange fler å ta av, man kan ha venner som er mye yngre og mye eldre, alt er greit, heldigvis!

20160623_202344
En venninnegave jeg setter høyt!

Vennskap som er fundert på ærlighet, omsorg og åpenhet er de som lever lengst, tror jeg. Da spiller det kanskje mindre rolle hvor mange kilometer man er borte fra hverandre så lenge disse grunnpillarene er på plass. Selv om jeg, personlig, kjenner at “det riv i hjerte” når jeg vet at det er lenge til jeg ser noen av mine beste venner igjen.

Kanskje er vi ikke like inderlige som på 1800-tallet i våre vennskap, eller kanskje vi er det? Men vi sier det ikke like tydelig med trompeter, basuner og storslåtte fanfarer. Uansett har jeg skjønt betydingen av noe som voksen, som jeg ikke skjønte rekkevidden av da jeg åpnet et av mine konfirmasjonskort for lenge siden:
“Venner er den familien du velger selv!”

Tryggvenn2
Copyright: Björg Thorhallsdottir http://blogg.bjorgt.no/wp-content/uploads/Tryggvenn2.jpg

 

Har en drøm

De fleste av oss drømmer, noen mer enn andre. Mange lar drømmen bare bli med det – en drøm- Men Kjell, den selverklærte Kardinalen av Finnkirka, er ikke sånn. Han drømmer store drømmer. Og han gjør noe med dem, han realiserer dem, ikke bare til glede for seg selv, men også for andre, for det er sånn han er!

DSC02480

Denne uka har han realisert nok en drøm som rundt hundre andre mennesker har fått tatt del i. Det som har vært en liten historie, i én familie, på ei øy i Laksefjorden har nå blitt en del av noe større, noe grensesprengende.

Det hele begynte i 1903 da et pomorskip kom til Mårøya, ombord hadde de en ung byssegutt som var død. Etter sigende skal han ha blitt skoldet i hjel da han fikk ei gryte med vann over seg. Min oldefar fikk forspørsel om de kunne gravlegge han på Mårøya, noe de fikk etter han hadde forsikret seg om at denne gutten ikke hadde blitt mishandlet. Min bestemor, som da var 10 år, fikk ikke være med på dette, men snek seg av gårde likevel.
Mannskapet kom med han i en trekiste, de holdt en enkel seremoni før de reiste et  russisk ortodoks kors som de hadde laget av det de hadde for hånden.

DSC02507

Denne historien har vi blitt fortalt gjennom fire generasjoner. Det har seg nemlig slik at den første turen ungene går, når de har lært å gå, er til «Russegrava», akkurat passe langt for noen små ben. Vel fremme fikk en som oftest kjeks, saft og en liten dose historiekunnskap.

Kjell har ikke vokst opp med denne historien, han har fått den servert i voksen alder og blitt grepet av den. Han drømte om å finne ut hvem den unge gutten  var og hedre han med et nytt kors. Det klarte han. På onsdag, på Mårøya badet i sol, kom 85 mennesker for å være med på seremonien som var verdig og rørende.

   DSC02517  DSC02528

DSC02565

DSC02570

DSC02537

Det var nordmenn og russere i skjønn forening, akkurat som i pomortiden. Stor politikk var ikke et tema og vennskapsbånd ble knyttet. For å si det med en av mine elever: «Jeg tror ikke det er så store motsetninger mellom mennesker, jeg tror at vi på individnivå er ganske like!»
Det er jeg helt enig, det er bare det at noen av oss våger å drømme litt større.

Takk Kjell!

DSC02554

https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-nordnytt/DKTR99061516/15-06-2016#t=3m57s

Alle foto Daniel A Øien

The winner takes it all

Jeg vet noe som ikke du vet! Jeg vet hvem som har vunnet klassequizen 2016. Og det er alt du får om akkurat det i denne bloggposten.

Men vi har jo selvsagt litt andre opplevelser å dele med dere! Dagen i dag begynte som i går: Grytidlig. Buss til NRK, og vi  bor kanskje lengst vekke, men det er en fordel å være langt framme i alfabetet, for på NRK går alt i alfabetisk rekkefølge på ventelista! Når det er sagt er det venting nok når man er mange! Da er det godt at vi er gode på venting. Og vi har en uoffisiell 1010! konkurranse gående, Elias har foreløpig høyeste score: 3452.

20160504_083257

20160504_083324

20160504_083306

20160504_084123
Ventefjes og 1010!

Spesielt Elias er god på venting, som kan ligge i hvilken som helst posisjon og fremdeles få seg en powernap før man skal prestere. Og prestere (posere)det må man når man skal på TV.

20160504_083933
Poserer i det ene øyeblikket, sover i det neste!

I dag var det duket for nye prøver, opptak av superfinalen, og promoinnslag. Man skal juble riktig, man skal rope ut, man skal se spent ut, i høyre kamera, i venstre kamera og sitte rett i ryggen. Det siste blir etterhvert vanskeligere og vanskeligere for de er plassert på krakker tett i tett, og da var det kanskje ikke så lurt å servere wiener i lompe med stekt løk til lunsj…Det er ingen intimsfærer å snakke om på NRK, ikke for programlederen heller. Når hun må trekke opp buksa eller blir svett så ser vi det, men best av alt, hun er lite pretensiøs så hun vitset like godt om det.

20160504_130050
Promofilming!
20160504_130054
Og jubling på kommando. Følg med på NRK framover.

Heldigvis gikk opptakene litt kjappere i dag og teknikken funka som den skulle. Og vi hadde ganske tight med tid for å komme oss til flyplassen, men vi rakk det akkurat, enda godt de hadde forskjøvet buss avgangen en halv time fram!

20160504_143550
Vi jubler, men for hva: Seier? Vi rekker flyet? Begge deler?

 

20160504_143558
Men først en selfie med over 60 lyskastere!

Det ble jo selvsagt litt tid til kjendisspotting i dag også: Hasse Hope kom tassende forbi og Kåre Magnus sykler på jobb, tar sykkelen med inn og har mer skjegg enn det vi trodde, så vet dere det. Men man føler virkelig at man har vært tett på en kjendis, når man har vært på do med en! Takk til Karen Marie Ellefsen for et kort, hyggelig opphold! 🙂  Og selv de voksne lærene (spesielt de uansvarlige) måtte ha selfie med Selda!

20160504_143431
Selfie med Selda, Selda til høyre. 😀
20160504_143417
Flotte jenter! 🙂

I skivende stund sitter vi i Tromsø, koser oss og venter på flyet. Ungdommene koser seg virkelig! Man blir aldri for gammel for SAS sine klistrebøker!

20160504_194121

20160504_194110

20160504_193624

Og dere trenger ikke spørre oss hvordan det gikk, for vi har øvd på pokerface:

20160504_165601

Husk å se på på NRK 14. mai for da skal to dager med opptak bli til en times sending!

Forbli pålogga! 😀

 

En lang dag på jobben-klassequiz del 2

Det å være med årets 10-klassinger på tur, er ikke et latmannsliv. Ikke før har man kommet hjem fra klassetur der alle skulle være i bussen til kokka 08.00, før vi var i gang med samme kjør igjen.

Vi ble hentet for å bli tatt med til NRK.

20160503_084924

Det ble vi møtt av vertinnene våre og tatt med til garderoben og sminken.  Noen var mer komfortable enn andre i sminkestolen. Du kan jo selv gjette hvem…

20160503_082421

20160503_083554

20160503_083712

Deretter var det litt mer venting. Det tar sin tid når det er 57 elever som skal gjennom foundation og pudderkvast. Tida ble brukt til litt mer quizzing, selv om jeg hadde glemt Donaldquizen på hotellet. Vi pugget hovedsteder før vi spilte 10×10 inntil radioen ville ha sitt.

20160503_082458

Og det fikk dem.

20160503_093538

Og for oss som ville ha et metaperspektiv på tilværelsen kunne vi se på NRK på NRK!

20160503_083838

Etter et par timer var det klart for prøver i studio: For et maskineri som skal i gang: Mygger skal på, minst 6 kameraer skal synkroniseres, det er rekvisitter som skal på plass, 19 datamaskiner som skal fungere sammen. Det er lyd, sminke og hårspray, det rokkeres blant publikum for noen har for mye mønster på skjorta, det springer folk inn og ut og har jobber jeg ikke ante fantes. Som for eksempel “lysmannmedstavsomsnurspotitaket” (Og det var ikke få, over 60. Jeg talte dem spotter altså, ikke menn). Og midt opp i denne virrakken sitter våre flott ungdommer og tar seg godt ut.

20160503_110204

Ja nesten like bra som Selda, for hun var i en klasse for seg!

20160503_110401

Og midt i prøvene fikk vi besøk av selveste Dan Børge Akerø, eller QuizDan som han heter nå når han hverken er Fredan eller Lørdan. (For å være helt ærlig vet jeg ikke om ungdommene visste helt hvem han var… Det gjorde derimot lærerne på 50 +! (ok da 40+))

20160503_110518

I lunsjen ble det virkelig fart i kjendisspottinga, som til da hadde bestått av Sofia på NRK Super… Der var Anne Rimmen, Marte Stokstad og Nadia Hasnaoui, iført bunader på vei ut fra sminken og til 17. mai opptak antar jeg. Og hestehalen til Agnethe på vei inn i sminken. Så var det klart for  opptakene til Klassequizen. De kan jeg ikke si så mye om siden det ikke skal sendes før den 14.mai. Stikkord er likevel: Spenning, tekniske problemer, venting, quizzing, smarte ungdommer, spenning, venting, tekniske problemer, quzzing, smarte ungdommer osv… Det er ingenting som er avgjort og en ny dag med opptak i morgen.

20160503_101948

20160503_103427

20160503_10200920160503_095927

Så var det middag i NRK-kantina som var skuffende tom for kjendiser før vi skulle på guida tur gjennom NRK. Her er løypa:

20160503_172536
Pausefiskene
20160503_173337
Rekvisittlager
20160503_174218
Nytt på nytt kulisse, i studio var Lindmo, men dit fikk vi ikke gå!
20160503_174440
HURRA kostymelageret til NRK.
20160503_174533
Jeg tar av meg hatten for de som jobber her og kan alle klærne UTEN hjelp av PC!
20160503_174721
Trodde dette var Bobbysocks, men de var litt blasse syntes jeg!
20160503_174928
Der opp hang hattene til Brødrene Dal!
20160503_174948
Men det var de gitt, like glitrende som i 1984. Jeg ELSKER glitter! 20160503_175013 Nesten like mye som jeg ELSKER sko!

Og da vi kom hjem ble hestehalen til Agnethe til hele Agnethe der hun plutselig sto i heisen!

Det må være et tegn!

Ut på tur igjen- klassequiz del 1

Jepp, da var vi på tur igjen. Dessverre måtte de fleste av elevene være igjen hjemme denne gangen. Heldigvis har jeg sørget for at de har hatt nok å henge fingrene i. De har hatt prøveeksamen i engelsk i dag, som seg hør og bør i mai.

Elias, Anna Julie og Peter har jeg tatt med meg til Oslo. Strengt tatt er det vel omvendt. De vant fylkesfinalen i klassequizen og var nødt å ha en ansvarlig “voksen” med seg. Det er vel heller tvilsomt om jeg er noen av delene, men her ligger jeg på Hotel Gyldenløve i Bogstadveien! 🙂

Vi var oppe klokka 04.00 for å starte på den LAAAAANGE ferden sørover. Heldigvis traff vi Sigurd som sørget for at bagen til Peter ble med fra Mehamn, for den hadde både Peter og den uansvarlige “voksne” glemt…

Første stop: Hammerfest, hvor vi måtte vente i 2 timer. Enda godt at Donald Quiz-boka, som vi kjøpte etter finalen i Alta, var i veska. Den har forøvrig vært med Europa rundt på klassetur. Det ble quizet mens vi venta på at kiosken kunne åpne sånn at vi fikk litt frokost, for det hadde heller ikke den uansvarlige voksne husket å spise eller ta med.

20160502_070702

20160502_070740

Andre stop: Tromsø, igjen ventetid på et par timer. Elias hadde gledet seg til å spise på O´Learys, men der var det streik gitt, og smoothien til Anna Julie var surna. Enda godt vi hadde med Donald quizboka. Mangel på vanlig føde, men ikke mangel på hjerneføde. Det er hvert fall LITT ansvarlig!

Så Osloflight, der fikk de en liten pause fra quizboka, for jeg hadde også med spillet Besserwisser, så da ble det noen runder med det. Men siden vi var oppe før fuglene feis, så måtte vi slappe av litt, og det skulle vise seg å være nødvendig…

20160502_121852

20160502_121902

…for vel framme på Gardermoen  var det KA BAM rett inn i kameralinsa! Vi kom, måtte snu, og komme på nytt igjen…  Vi kom gjennom slusa, måtte gå tilbake igjen og hilse på nytt. Så fikk vi beskjed om at vi måtte vente en time til for det var andre som også skulle komme.

20160502_143441

20160502_143444

20160502_145703

Men vet dere hva? Det gjorde ikke så mye, for vi hadde jo fremdeles Donalds quizbok med (og nei,vi er ikke sponset av Disney hvis noen lurer). Men sannelig fant de oss der også med kamera, så nå var det om å gjøre å virkelig svare riktig. Etterpå var det enda mer filming og jeg er på Starbucks kjøret igjen (nei, vi er ikke sponset av dem heller)…

20160502_144238

Neste etappe: busstur til Oslo. Og nå ble lærerne parkert, gå bakerst sa de, sitt framme i bussen sa de, både de ansvarlige og de uansvarlige. Vi var ikke interessant lenger. Så jeg gikk inn på Dagbladet på mobilen og leste at jeg heller ikke kan se på SKAM lenger siden jeg ikke bruker “hooke” i vokabularet mitt… Jeg er for gammel til det også visst… festlig dette.

Screenshot_2016-05-02-16-44-10

Vel framme var det enda mer filming, gå og sjekk inn dere lærere, sa de, la de unge bli igjen sa de. Så gjorde vi det!

20160502_171332

20160502_171341

Klokka 19:00 var første møte med alle, både fra NRK og de andre skolene. Vi fylte opp hele frokostsalen, og vi ansvarlige og uansvarlige voksne fikk være med hit. Her fikk vi møte programleder Selda Ekiz…

20160502_193229

…og ble satt til å lage plakat som skulle representere oss (Vi burde vært sponset av Lebesby Kommune…)

20160502_202318

20160502_202329

20160502_203052

Fint å kunne representere ikke bare kommunen, men også hele fylket for da de kom ut for mer filming fikk de sine første fans! Ei fra Lakselv og hennes venn! 🙂

20160502_203603

20160502_203553

Så var det filming, ovenfra, nedenfra, fra siden og opp! En gang, to ganger, tre ganger… Så da vet de hva de har i vente i morgen.

20160502_204638

20160502_204350

20160502_204314

20160502_204312

Nå er det kvelden, for vi må være klar til avgang klokka 08:00.
Det vil si det er nesten kvelden, for jeg er så “uansvarlig voksen” at jeg skal se GOT!

PS. Jeg måtte ta ullgenser på da jeg kom hit #denfølelsen, for de av dere som lurer på været!

PPS. Mer blogg i morra, forbli pålogga! 🙂

Men 1. mai var ikke død.

 10 år siden sist…

20160430_172322

Det er ganske utrolig at det ikke har vært 1. mai feiring her i Kjøllefjord på 10 år. Har vi det for godt? Er det ikke viktig? Er det avleggs?

 

Dette er et lite blogginnlegg som vitner om at det ikke er det!
Det begynte egentlig i fjor, ja for ganske nøyaktig et år siden. Facebook ble, som vanlig, også brukt for å uttrykke misnøye… Denne gang over manglende flagging på  noen av kommunenes flaggstenger. Sigurd Rafaelsen, yngste sønn til selveste “Røde Rune” (ordfører i Sør Varanger) var kjapt ute med å love 1.mai feiring neste år sammen med undertegnede. Og vi holder det vi lover, og det kan vi fordi vi har så mange fine “kammerater” her i bygda som også syntes at dette var en god idé og stilte opp.

20160501_120111

Så hvorfor feire 1. mai i verdens rikeste land, ranket som nr 1 på Fns HD-index?  Å hvile på egne laurbær, for lenge av gangen er neppe særlig lurt. Og jeg vil gi tre grunner til at jeg mener at en ikke kan la være å feire 1. mai.

For å ta det lokale først. Før våre ungdommer skal ut i arbeid er det viktig at de er godt rustet til å ta gode valg. Nylig har vi i Finnmark fått en presentert en nedslående statistikk hvor våre videregående skoler kommer dårlig ut. Noe av dette skyldes det høye frafallet fylket sliter med. Det er viktig at elevene møter en skole som er virkelighetsnær, samtidig som de får vite at det er mulig å gå andre veier enn det som tradisjonelt sett står sterkest her hos oss. Ikke minst er det viktig å kjempe videre for LOSA-tilbudet som gjør at de kan få bo hjemme til de er (hele)17 år, før de drar herfra, og sist men ikke minst er det viktig å ha lærebedrifter nok til dem som velger dette tilbudet.

20160420_094317

Så det nasjonale. Vi har akkurat vært vitne til en tragisk helikopterulykke hvor 13 mennesker mistet livet på vei fra jobb i en bransje som er hardt prøvet fra før. Oljebransjen har vært med på å skape vår rikdom. Vi har penger i fond takket være oljen, men i løpet av to år har omlag 27 000 stillinger i bransjen falt bort. Norge står overfor en gedigen omstillingsprosess fra oljenasjon til…,ja, hvem vet?

20160501_115008

Så internasjonalt. Her kunne jeg skrevet om UTALLINGE skjevheter. Men jeg vil fokusere på BARNA. Vi har nettopp gått i tog med parolen Arbeid til alle. Her, i vår del av verden, betyr det alle voksne. Dessverre er det slik at i mange land, innbefatter arbeid til alle, også arbeid til barn. I Sentral og Øst- Europa, for å ta vårt eget kontinent først, er det omlag 5% barn mellom 5 og 14 som er i arbeid. Og de mest sårbare gruppene er mindreårige immigranter og Romfolk. Tallene blir verre jo fattigere landene blir, i Afrika sør for Sahara er tallet 27% (kilde: Unicef). Det er kanskje ikke så rart det er slik når EN lusen % eier 70 % av verdiene.

13116165_1383899594969047_2813479431850663982_o
foto Christoffer Robin Jensen

SÅ NEI, 1. mai er ikke avleggs. Og som Lebesby SVs leder Daniel A Øien sa i sin apell: De unge må engasjere seg, de må sette seg inn i samfunnet for å kunne forstå det.

Men hvordan skal de kunne forstå det, forstå viktigheten av
1. mai, hvis ikke vi viser dem hvordan?

20160501_120418

Riktig god 1. mai til alle!