London, baby! Interrail dag 10

Bare for å si det med en gang, litt over et døgn i LONDON er altfor lite. Her har vi gjort knallharde prioriteringer, nesten glemt å få i oss mat, men drukket litersvis med vann for London er heit!                            

Så altså, vi ankom i går kveld til Euston stasjon, droppet undergrunn til fordel for taxi, for merkelig nok har bagasjemengden økt på denne turen! :-O Vi kom til leilighetshotellet og det var jo ingen overraskelse at vi fikk rom helt øverst. Vanligvis er jo det bare digg, men dette er sånn gammeldags Londonhotell med trapper og ingen heis! Da vi slo opp døra sa en: «Ja her var det jo fint», mens jeg tenkte ja her var det jo ikke så fint… Men så lenge ting er rent så går det jo greit. det er jo ikke som om jeg kommer til å sitte å se på den sprukne vinduet eller den teipa fjernkontrollen eller veggen bak doen…Man sover jo stort sett bare på hotellet uansett. MEN jeg ble jo litt skeptisk når det ikke var sikring ved vinduet og ganske langt ned. Jeg er ikke så glad i ganske langt ned…

Etter en litt bråkete natt med airconditiondur, vame og trafikk var vi klare for en ny dag med enda flere inntrykk. vi hadde plukket ut noen ting vi måtte se. Og når det er litt ulikt hvor mange ganger familiemedlemmene har vært i London og med ei på førstereistur, så ble ruta lagt opp slik: Hyde Park, Buckingham palace, Big Ben, før vi skulle på dagens første ordentlige stopp London Eye.

Vi hadde i utgangspunktet tenkt oss en litt rolig dag med hop on, hop off buss for å spare de litt etterhvert slite beina. Men 800 kroner for å kjøre BUSS, det syns vi var litt stivt, så vi bestemte oss for å gå likevel…

Turen gjennom Hyde Park var flott, vi var relativt tidlig på´n og tok oss god tid til å nyte fuglelivet, spise is, se på joggere, roere og rulleskøytere. Her var det ikke mye folk så tidlig. Kaisa foreslo både lunsj og lesning under trærne, men det ble det ikke tid til. Kun en is på en benk.

Når Londonferie kan være som Mårøyferie! 🙂
Shaking that ass! 🙂

Vi fortsatte gjennom Green Park mot Buckingham Palace.

Der var vi ikke alene for å si det sånn. Men vi fikk sett slottet, var enige om at det var fint, fikk tatt noen selfier og bilder, men det ble faktisk ingen historieforelesninger.

Porten var åpen, men vi fikk ikke komme inn.

 

Dronninga har Enhjøring.
Hear me roar!
Så mye folk at man ser Kaisa to ganger.
Vi og Dronning Victoria 🙂

På vei mot Big Ben gikk vi forbi Parliament Square, og utenfor Churchills Warrooms var det verdens lengste kø. Vi skulle heldigvis ikke inn der, noen i familien hater køer… Og på motsatt side av verdens lengste kø, hadde vi akkurat sett verdens minste hytte i St. James park (Er ikke sikker på om Guinness går god for noen av disse rekordene…). fikk litt Hans og Grete følelse av den rett og slett.

Etter en liten vanningspause (ja for her er det varmt) fortsatte vi mot Big Ben, og for en nedtur. Tårnet var dekket i stillast fra topp til tå. Det var så skuffende, men da vi kom litt lengre så vi litt av urskiva, så da var vi nesten berget. Men skuffende var det selvsagt for Kaisa.

Ja dette er Big Ben….

Så kom vi til dagens første stopp London Eye. Her hadde guttene vært før, men ikke vi jentene. Da vi skulle kjøpe billetter fikk vi hakeslipp. Greit at det er Europas største pariserhjul, men over 1000 kroner for hele familien? SERIØST??? Det var stivt og fikk cruisepriser til å se ut som salg…

Og nå var vi kjempeglade for at vi ikke hadde tatt hop on hop off bussen. For det skal sies, når jeg beveger meg inn på det kjipe området økonomi, så er dette ikke en billig ferie, og familierabatter kan man bare se langt etter. Men det er vanskelig å skulle skuffe noen når man har reist så langt og man allerede har blitt skuffet over et usynlig Big Ben. Som sagt tidligere er jeg ikke spesielt glad i å være høyt oppe, så jeg satt planta på benken i midten hele turen. Skjønner jo godt at folk vil se den spektakulære utsikta, men er ikke helt overbevist om at det er verdt prisen. Så med mindre man er skikkelig utsiktsentusiast, så tror jeg at jeg ville benyttet meg av noen andre tilbud i denne flotte byen.

Videre derfra var det klart for neste stopp: HMS Belfast som ligger som et flytende museum på Themsen. Vi tok banen til London Bridge, og gikk derfra til båten. Vi gikk gjennom et lite og utrolig rolig og koselig kjøpesenter hvor vi ikke kjøpte noe (helt sant). 🙂 Men det var veldig flott å se på, fint utsmykket og en rolig atmosfære i forhold til resten av byen.

Vel mønstret ombord på HMS Belfast var det noen som var mer interessert enn andre. Og merkelig nok var rollene byttet her. Aigin hadde forelesninger om både kanoner, luftskyts, hvem som gjør hva og har i det hele tatt full kontroll på et skip. Som dere ser har også HMS Belfast vært i våre farvann, hvor hovedoppgaven var å beskytte konvoier, men de  var også delaktig i senkinga av Scharnhorst utenfor Nordkapp. Og like før vi skulle avslutte og komme oss av båten hadde vi et skikkelig Benny Hill øyeblikk der vi gikk om hverandre og hit og dit før vi omsider klarte å finne tilbake til hverandre, hva gjorde vi uten mobiler igjen?

Neste stopp for Oxfordstreet og Soho. Ørlite sko- og bygaveshopping, og besøk på arkade før i sa oss fornøyde med dagens sightseeing og aktiviteter. Arkade er vel ingen stor høydare for mor, men det er som kjennetegner denne turen: kompromisser på barnas premisser.

Noen banestopp til og vi var hjemme i Lancaster Street etter omlag 23000 steg og 1,5 mil gjennom heite London, london er heit i dobbel forstand.

ps, bilder burde være croppa og fiksa litt på, men det blir det ikke tid til…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *