Bye, bye London… Hallo Køben. interrail dag 11

En dag, to land…
Jeg kjenner det begynner å bli hardt å holde tritt med seg sjøl nå.
Og at kartene som man lagrer i hodet begynner å bli temmelig sammenblandet.  Men det gjør jo ingenting, når vi nærmer oss målet i strålende sol.

Med ettermiddagsfly fra London var det minimalt med tid til å finne på ting, så det ble et felles mål: Naturhistorisk museum. Og veien dit gikk gjennom Kensington gardens. Og i frykt for altfor mye hakk i plata, jeg synes det er så flott med så mye natur midt i en diger by.

Vel framme på naturhistorisk museum var vi klare for å oppleve det meste av jordas utvikling både når det kommer til geologi og dyreliv. Her er fossiler, interaktive utstillinger og rosinen i pølsa: en helt egen dinosauravdeling. Vi tilbrakte lett et par timer her, blant turister og skoleklasser i uniform (det  må være varmt, og når har egentlig de ferie?). Og jeg kan ikke annet enn å flire litt innvendig når jeg hører læreren tituleres som SIR. Jeg vet ikke om jeg hadde vært komfortabel med tittelen fru eller frøken, sjøl om jeg selv kalte min første lærer frøken.  Det er liksom så høytidelig og flott, og jeg føler meg vel hverken som en fru eller frøken bare meg. Nok om det…

Igjen med fare for å gjenta meg selv: Det hadde nok vært bedre å være her utenom høysesong. Det er nesten umulig å få stoppe opp der du selv vil for å studere det du sjøl synes er interessant, du må følge strømmen, og den strømmen var striest i dinosauravdelinga. Merkelig nok fikk jeg god tid til å studere sammenhengen mellom vulkaner og rosa flamingofjær. 🙂 (se forklaring på bildene)

Ordspill er jo aldri feil! 🙂

For å motstå hete fra vulkaner. Etter x antall dager i storbyhete hadde jeg trengt en sånn (jeg er ikke lagd for 20 pluss)..

Altså, selv bølger kan bli fossiler! Hvor fantastisk er ikke det???

Vi teller årringer

 

 

Ser du hvalen?

Lurer på hva Darwin ville tenkt om oss hadde han sett oss i dag på vei i stim gjennom dinosauravdelinga over i dinosaurshoppen. 🙂

Vi fikk ikke med oss absolutt hele utstillinga, vi kunne glatt brukt flere timer til her, men klokka tikka og vi hadde en drøm å oppfylle og et fly å nå. Så neste lille stopp var lunsj under et tre i Kensington gardens (Hyde park). Kaisa leste ikke bok, men dillet på mobilen (det er jo nesten det samme), og en bitteliten lunsj fikk vi tid til.

Sol på melkekvite legger er så bra så! 🙂
Sol i hele fjeset likeså!

Så var det strake veien til Paddington Station og Heathrow expressen.  Selvsagt funka ikke qr-kodene, og det er sånne ting som gjør meg skikkelig stressa, men vi ble nå en gang blippet i vei… Så fremme på Heathrow var det akkurat samme problemet. Argh. Så måtte sekkene sendes som spesialbagasje. Men  det stoppet ikke der. Jeg fikk kjeft i av en fyr som sto i kø i securityensjekken for å følge etter Aigin, som ble plukket ut i tilfeldig kontroll. Men heldigvis hadde jeg kontrolløren på min side som forklarte han at det nesten var nødvendig…
Så var det bare å criuse inn på flyet, denne gang med minimalt av flyskam. :-O

Nå sitter vi i ei fin lita leilighet i København like ved et koselig torg som heter Gråbrødretoget. Heldigvis gikk ungene glipp av hva som ble reklamert for på veien hit… Lange ben med strømper på inngår nok i samme kategori som cannabis… I morgen gjenstår tivoli; så får vi se hvor deilig det er å være norsk i Danmark! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *